Strategi

Her følger en introduktion til dam strategi (mere er på vej). De følgende tommelfinger regler holder det meste af tiden men ikke altid, når du finder ud af hvornår det kan svare sig at bryde reglerne er du blevet mester i dam.

Pyramide Formation

I diagrammet til højre har spilleren med de sorte brikker skabt en pyramide formation mens spilleren med de hvide brikker har flyttet sine brikker til siderne af brættet. Dette har hvid gjort fordi han fejlagtigt tror at hvis han flytter brikkerne ud til siden er de beskyttet fra at blive taget. Læg mærke til hvor mange af hvids træk der omgående medfører at hvid mister en eller flere brikker.

Sort derimod som har beskyttet hans brikker ved at skabe en pyramid formation kan flytte alle hans brikker og det værste der vil ske er en udveksling af brikker. Udover det har sort sikret sig kontrol over et af midter felterne (se begreber) mens hvid ikke kontrollerer nogen midter felter. Spilleren med de sorte brikker bør vinde dette spil nemt.


Sort har skabt en pyramide formation


Beskytte bagerste række

Hvis din modstander kroner en af sine brikker og du ikke har nogen nem måde at krone en af dine egne brikker på er du sandsynligvis i store problemer. Den bedste måde at forhindre modstanderen i at krone hans brikker er ved at beskytte den bagerste række. Dette gør man ved at efterlade to brikker på felterne 1 og 3 (32 og 30 for hvid). Dette er illustreret i diagrammet til højre hvor spilleren med de sorte brikke har beskyttet sin bagerst række. Hvid skal bruge to brikker for at krone en brik og vil derefter have en svag formation som hedder en bro formation. Sort har ingen problemer med at få kronet sine briker da hvid har forladt sin bagerst række, og sort vil vinde dette eksempel på grund af hvid's svage bro formation.


Sort har beskyttet hans bagerste række